22 Mayıs 2014 Perşembe

İNSANLAR YILDIZLARA BAKARAK HAL VE GELECEKLERİNİ NASIL TAHMİN VE TAYİN EDEBİLİRLER?

    Bir insan burcunun, hangi burç ve yıldızda olduğunu ve bunların kendi üzerindeki tesirlerinin derecesini anlamak isterse bunun iki yolu vardır:
     Birincisi: Doğduğu tarihi biliyorsa o gün güneşin hangi burçta olduğu aşağıda yazdığım cetvelde bulur ve o burcun yine aşağıda yazacağım hükümlerine bakarak bilgi edinilir.
     Bu usul her ne kadar isabetli bir hüküm olursa da, asıl doğduğu anda, ta'liin bilinmesi ve ona göre o kişinin zayirçesi çıkarılarak daha esaslı bir karara varılması hakikata doğru atılmış en yakın ve en isabetli hüküm ve adım olur. Bununla beraber yapılan bu zayirçe ile bir insan hakkında yüzde yüz bir hüküm vermek de mümkün değildir.
    CENABI HAKK Kur'an-ı Keriminde mügayyibatı hamseyi beyan buyurduğu ayet-i kerimesinde:
     Ma'nası: "Şurası muhakkaktır Ki kıyametin kopacağı zamanı bilmek yalnız Allah'a mahsustur. Yağmuru O indirir.
     Anası karnında bulunan dölleri ve ahvallerini de yalnız O bilir.
    Hiçbir kimse yarın hayır ve şerden ne kazanacağını bilemez. Hiçbir kimse de nerede öleceğini bilemez. Çünkü, Allah alimdir. Her şeyden de haberdardır. "demektir. Bu ayet-i kerimede "Anası karnında bulunan dölleri yalnız O bilir" demek çok derin ve sonsuz ma'nalar ifade eder.
     Bugün Tıp İlmi bize göre çok ·terakki etmiştir. Ana rahmindeki çocuğun erkek mi dişi mi olduğu bir takım testlerle yüzde yüze yakın bir derecede söylenebiliyorsa da bu o çocuğun hayatı hakkında trilyonda bir bilgi sayılamaz. Çünkü, doğacak çocuk hakkında testler netice itibariyle erkek veya kız olduğu hakkında bir fikir verebilmiş olsa bile erkeğin dişi, dişinin de erkek tabiatlı olup olmadığını veya aynı kişide hem erkek hem de dişilik tabiatı olup olmadığın ı, doğduktan sonra ne kadar yaşayabileceğini, said mi, yani iyi tabiatlı bir insan mı, yoksa şaki mi, yani gaddar, zalim, katil, hırsız, sinirli, hastalıklı, akıllı veya deli, alim veya cahil, huysuz veya hırçın olup olmadığını bugünkü ilim ve bundan sonraki ilimler "iki iki daha dört eder" gibi bir katiyyeti riyaziyye ile kestirip söyleyemezler.
     Arkadaşlar;
    Bugün içinde bulunduğumuz yirminci asırda birtakım testlere başvurularak ana karnındaki çocuğun cinsiyeti hakkında elde edilebilen bilgiden çok kolay ve daha isabetli olarak 1400 sene evvel halk tabakaları arasında bile çocuğun cinsiyeti hakkında aşağıda yazacağım bir usul kullanılıyordu.
     Şöyle ki: Hamile bir kadın memesinde süt olmağa başladığı zaman bir bardak suya memesinden damlattığı bir damla süt suda dağılmadan bardağın dibine kadar inerse doğacak çocuğun erkek, süt suya damladığı anda hemen suya karışır ve dağılırsa doğacak çocuğun kız olduğu bilinirdi.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder