16 Mayıs 2014 Cuma

NARIN FAYDALARI

     Nar çok kuvvetli bir anti oksidan dır.
     Bu özelliği ile çok güçlü bir kanser savaşçısıdır.
     Meyvelerin en kudretlisi olanlarından biridir.
     Bu güçlü yapısı sayesinde tansiyonu hızla düşürerek yüksek tansiyon hastalarına çok fayda sağlar, öyle ki sarımsaktan bile daha hızlı bir şekilde tansiyonu düşürdüğüne şahit olunmuştur.
     Ayrıca Narın ekşi mayhoş tadı sizi mayıştırır ve sakinleştirir bu etkisi ile birlikte dişlerinize ve diş etlerinize müthiş fayda sağlamaktadır.
     NARI NASIL YEMELİ
    Elbette herkezin diyeceği gibi bizde tanelerini ayıklanarak kaşıkla yenmesini tavsiye etmekteyiz fakat bu tavsiye sizi zamanla bıktıracak ve yıldıracak olduğundan suyu sıkılarakta tüketilebilir. Her ne kadar bazı prof. sıkılarak içilen meyvelerin şekerden ibaret olduğunu ve fayda göstemeyeceğini iddia etselerde biz taze sıkılmış herhangi bir meyve suyunun 15 dakika içerisinde tüketildiği takdirde maksimum fayda sağladığı görülmüştür.

   Tabi nar gibi bir meyveyi nasıl sıkacağız;

   Narımızı kesinlikle Elektrikli Katı Meyva Sıkacağı içerisine atmıyoruz bu tarz makinelar Elma, Armut, Havuç vs. suyunu çıkarmakta kullanır. Narı attığınız takdirde vahim sonuçlarda evinizin duvarlarının dahi battığını görebilirsiniz.

     Biz aşağıdaki resimde görüldüğü üzere manuel sıkma yöntemlerini tercih etmeliyiz.
Öncelikle size tavsiye edebileceğim marka Emsan Multi Pres Meyve Sıkacağı, 169,00 tl olan sıkacağın önemli bir özelliği direk press şeklinde basılarak tek harekette sıkılabilir olması.
     İkinci olarak tavsiye edebileceğim bir başka marka da dökümden üretilmiş olan Kale marka 55,00 - 70,00 TL arası fiyatı ile alternatif olabilir. Burada farklı olarak biraz ayar için birkaç defa çevirmek gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder